The Flash : EP13 S02 – Welcome to Earth-2

Now, punyalah lama kita diberi idea tentang alternate universe Earth 2, maka dalam episod kali ini, kita dibawa mengembara ke alam itu bersama Barry, Cisco Rahman dan of course Dr. Wells. First impression untuk Earth 2 adalah, macam zaman 60-an tapi modern dia macam zaman hari ini. Yelah, kalau masing-masing dah pakai jam yang ada apps detect meta-human, tak ke namanya modern tu?

the-flash-welcome-to-earth-2-s2-e13-recap-review-in-depth-w-easter-eggs-earth-2-833882

So, ada banyak hal baru yang telah direveal dalam episod kali ini. Dalam Earth 2,

1. Barry Allen dan Iris adalah husband & wifeThe-Flash-Barry-Iris-Kiss-Earth-2
2. Iris adalah seorang detektif manakala ayahnya Joe adalah penyanyi club

The Flash -- "Welcome to Earth-2" -- Image FLA213b_0005b -- Pictured: Jesse L. Martin as Earth 2 Joe West -- Photo: Diyah Pera/The CW -- © 2016 The CW Network, LLC. All rights reserved.
3. Cisco Rahman adalah metahuman jahat bernama reverb. Siap tunjuk skill baru
The-Flash-Earth-2-Cisco-Reverb
4. Caitlin Snow juga metahuman jahat nama Killer Frost
The-Flash-Welcome-to-Earth-2-Killer-Frost
5. Tunang dia (lupa nama) adalah metahuman jahat juga namanya DeathStorm
6. Mak Barry hidup lagi
7. Ada Atlantis. Barry bagi tiket trip ke mak ngan bapak dia
8. Kawan-kawan Barry adalah Bruce (Batman), Diana (Wonderwoman), Hal (Green Lantern). Namun tak pasti yang kawan dia ni superhero ke atau sekadar…

The-Flash-Earth-2-Justice-League-Easter-Egg

9. Spekulasi yang Zoom adalah Barry Allen nyata meleset. Sebab Barry keje CSI jugak.
10. Snart (Captain Cold) adalah mayor
11. Captain Singh boss pejabat polis Central City adalah gangster mafia yang kena tangkap
12. Duit dalam Earth2 4 segi.

The-Flash-Earth-2-Square-Money

Selain daripada itu, masa depa travel masuk ke Earth 2, ada scene Supergirl tengah terbang. Adakah Supergirl duduk di Earth 2? Well i dont care tapi awek Supergirl tu memang cute. Awek ni dulu berlakon dalam Glee. Trailer Supergirl dah ada dah tapi series dia macam takde lagi kat Hulu.

The-Flash-Supergirl-Easter-Egg-Universe
supergirl-1280jpg-e43dd4_1280w

OK. Untuk episod kali ini Barry, Cisco dan Dr Wells ke Earth 2 untuk selamatkan Jesse anak Dr.Wells. Namun, ntah macam mana si Barry ini ter-carried away pulak dengan watak-watak Earth2 yang menyebabkan dia lari dari matlamat asal. Alasan dia, keluarga di Earth 2 juga keluarga dia. Walhal Jay Garrick (Flash Earth2) dah warning awal-awal, jangan menyibuk hal orang lain dan fokus pada kerja.

Ntah macam mana Joe mati kena api neraka dari DeathStorm masa nak selamatkan Iris. Apapun, siri ini bersambung lagi next week.

_ _

Update terkini

Saya menulis hampir setiap hari. Selain hal random larian, antara tumpuan saya adalah,

Short term target : Kajian serius tentang tidur, heart rate dan mengemas blog.
Medium term target : Dalam training 5K bagi mencapai SUB25 sambil mengkaji reverse aging.
Long term target : Menyelesaikan misi #siri7m.

Akhir kata, terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca blog saya.

Semoga ada manfaatnya.
_

Tentang Penulis

Saya mula lari tahun 2013 depan rumah, tak sampai 1 KM. Tiga tahun selepas tu saya buat first FM saya di Bali dan pada tahun keempat, saya lari di Tokyo Marathon.

Setelah berehat 3 tahun, tahun 2020 merupakan tahun restart saya, so saya mula balik dari 5K. Boleh baca pengembaraan larian saya di sini.
_